• Call : +31 (0)6 41249239

Wie?

Mijn naam is Emmie den Breejen (geb. 1970) afgestudeerd als Creatief vaktherapeut- beeldend , aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden in februari 2014.
Ruime werkervaring heb ik opgedaan met kinderen, pubers, vrouwen en dementerenden. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik een N=1 onderzoek gedaan naar het effect van de inzet van creatieve therapie bij een dementerende met betrekking tot contact maken. In dit onderzoek is het positieve effect aangetoond bij deze cliënt. Ook heb ik meegewerkt aan de moduul ‘moeders in de knel’ en heb ik werkvormen voor een creatieve sociaal-emotionele vaardigheidstraining voor kinderen en jongeren geschreven.
Ik ben moeder van vier kinderen en oma van een kleindochter.
Creatieve inspiraties vind ik in textiele werkvormen, geloof, in de seizoenen, natuurlijke materialen en in producten die je dagelijks tegenkomt.
Doen waar je in gelooft… is voor iedereen anders en persoonlijk. Voor mij is dat mijn geloof in de God van Abraham Izaäk en Jakob en Zijn Zoon de Messias, de Bevrijder. In geloof leven is voor mij ‘doen’ wat mijn overtuiging is. Er ‘zijn’ voor elkaar en voor God. Elkaar tot een hand ( en voet) zijn. Graag help ik anderen ongeacht geloof of overtuiging. Uit- en beleven (zonder oordeel) in symbolen, kleuren, vormen en allerlei kunstzinnige uitingen.

Op de site van eennieuwlied.nl kwam ik het volgende lied tegen:
– Met open handen –

We komen op de wereld zonder iets,
met lege handen, zo kwetsbaar en klein,
als we hier vertrekken is er niets,
om mee te nemen, hoe rijk we ook zijn.

Toch is er een schat, die blijft bestaan;
de liefde van boven zal nooit vergaan.

Met open handen komen wij tot U,
vol van verlangen wachten wij hier nu,
met open handen bidden wij U Heer;
vul ons, zend ons, levend tot Uw eer.

U schenkt Uw genade zonder meer,
aan wie zich uitstrekt om met U te gaan,
U wilt dat wij delen telkens weer,
want als wij geven, wordt Uw wil gedaan.

Neem mijn handen Heer en maak ze sterk,
dat liefde zal spreken uit al mijn werk.

Met open handen staan wij hier voor U,
vol van aanbidding, danken wij U nu,
met open handen bidden wij U Heer;
vul ons, zend ons, levend tot Uw eer.

Neem mijn handen Heer en maak ze sterk,
dat liefde zal spreken uit al mijn werk.

Met open handen staan wij hier voor U,
vol van aanbidding, danken wij U nu,
met open handen bidden wij U Heer;
vul ons, zend ons, levend tot Uw eer.

Tekst en muziek: Filip Leenman 2007 n.a.v. Week van Gebed 2008

Comments (5)

 • Anoniem

  Emmie heeft met onze pleegdochter 10 creatieve therapiesessies gehouden. Hierin heeft onze pleegdochter geleerd emoties te erkennen en te benoemen. Dit was voorheen voor haar niet mogelijk. Zowel onze pleegdochter als ons hele gezin heeft hier veel baat bij gehad.
  Dank je wel, Emmie!

  reply
 • A.M.

  “De ontmoetingen met Emmie en het creatieve bezig-zijn hebben mij enorm gesteund in de moeilijke tijd die ik doormaak.
  Ik werd me er meer van bewust dat ik alles met mijn verstand beredeneer, maar door bezig te gaan met verf, pastelkrijt en houtskool, kwam ik meer en meer bij mijn gevoel terecht en liet ik toe dat de gevoelens die ik had er ook mochten zijn. Ik herontdekte hoe leuk en ontspannend het is om met deze materialen te werken. Het gaat om het proces, niet om het eindresultaat.
  Emmie kan goed luisteren en ik heb het gevoel dat mijn woorden veilig zijn bij haar. Dat vind ik heel belangrijk. Door haar support kan ik bepaalde dingen in mijn leven loslaten en voor mij geld dat ik ze neer kan leggen bij God, Onze Vader. Hij zorgt voor mij en houdt zoveel van mij dat ik mijn leven aan Hem kan toevertrouwen.”
  A. M.

  reply
 • Emmie

  Zaterdag 21 maart mocht ik een workshop verzorgen voor de ontmoetingsdag van stichting ‘kostbaarvaatwerk’. Het thema van deze dag was ‘Mede-afhankelijkheid en loslaten’. Met behulp van klei hebben we in een groepje iets van het eerste onderwerp uitgewerkt. Een stukje ‘loslaten’ heeft ieder persoonlijk gedaan met behulp van verf en lichamelijke activiteit. Het was een bijzondere ervaring op een bijzondere dag. Een reactie zal ik (met toestemming) hieronder plaatsten. Lees meer op http://www.kostbaarvaatwerk.nl

  reply
 • Anomiem

  Ik vond de creatieve therapie heel erg leuk en erg leerzaam. Het was fijn om de tijd te kunnen nemen om naar je zelf te kijken, te zien waar je nu staat en wat je bezig houd.

  Om dingen te ervaren zoals de structuur van de klei en daar dan wat van maken; hoe jij het zelf voelt en waar jij op dit moment staat. Het creatief bezig zijn vond ik fijn, maar ook het praten over de situaties waar iedereen in zat aan de hand van de creaties.

  reply
 • Anoniem

  Ik heb veel gehad aan de creatieve workshop waar ik aan meegedaan heb.
  Erg goed hoe Emmie dit deed!!! Er kwam voor mij nogal wat emotie naar boven, ook de confrontatie dat ik even mijn man niet bij mij in mijn veilige plekje wilde hebben….

  reply

Reply